Albumet Pandemike: por-nó

Për ta përmbyllur programin e komponentit Albumet Pandemike për këtë sezonë, Lumbardhi ka kënaqësinë që ta prezantojë albumin e fundit të grupit por-nó me titull ‘Dyftyrëshi’.

I inqizuar mes viteve 2016 e 2018 në disa studio e lokacione, ‘Dyftyrëshi’ shënon albumin në të cilin Dritëro Nikqi ka punuar më së gjati dhe me praninë më të shumtë të bashkëpunëtorëve. Pos grupit thelbësor dhe fillestar të përbërë prej Dritëro Nikqit, Nesim Maxhunit, Liburn Jupollit e Michael Haves, nuk është e ekzagjeruar të thuhet se në krijimin e albumit marrin pjesë me dhjetra muzikantë dhe se secili shton në të ngjyrën e personalitetin e vet.

Ndonëse këngët si frymëzim fillestar e kanë temën e refugjatëve që vijnë nga zonat e luftës, ato janë këngë më intime e njëkohësisht më të drejtpërdrejta ndërkohë që titulli i albumit mbetet i dyfishtë dhe i hapur për interpretim.

Ju mirëpresim të shtunën me 28 gusht, prej orës 20:30, në Kino Bahçe! Hyrja e lirë!