Lumbardhi x DokuFest: REBELIM I PËRDITSHËM

Lumbardhi x DokuFest: REBELIM I PËRDITSHËM

E shtunë, 6 GUSHT 2022 – 15:00

Përballë krizës klimatike, një sistem të harxhuar të rrjeteve ekologjike, lidhjeve të prishura të habitatit dhe larminë e humbur kulturore dhe gjuhësore në një planet të dërmuar nga mizoritë njerëzore, ne jemi në gjendje të mbijetesës. Sjellja e drejtësisë, bollshmërisë, miqësisë dhe gjallërisë për të gjithë do të jetë shqetësimi kryesor për dekadat në vijim, si një sprovë e jashtëzakonshme e historisë së njerëzimit. Kjo kërkon një kulturë dhe praktikë të rezistencës në përditshmëri.

Moderatore: Defne Koryürek
Panelistët: Ares Shporta, Levon Bagış, Jeton Jagxhiu dhe Sevil Baştürk