Variacionet e dëgjimit

Variacionet e dëgjimit është një program muzikor me shumë komponentë i krijuar me nxitjen për t’u fokusuar në forma të ndryshme të përjetimit të tingullit në Lumbardhi, veçanërisht brenda kufizimeve që vendosi pandemia e 2020.

Variacionet e dëgjimit filloi në gusht 2020, si një program muzikor alternativ dhe i improvizuar në mes masave rigoroze të pandemisë, duke krijuar mundësinë e përdorimit të tingujve në formimin e heshtjes, listave për luajtje të kuruara nga muzikantë nga kultura të ndryshme në mbarë botën dhe projeksionet e koncerteve dhe dokumentarëve muzikorë në ekranin e madh të Kino Bahçes. Në vitin 2021 programi u rikthye me disa komponentë të ngjashëm të edicionit të mëparshëm, si orët e qeta të mëngjesit, projeksionet e regjistrimeve të ndryshme muzikore. Për shkak të kushteve të përmirësuara dhe lehtësisë së kufizimeve të pandemisë, programi solli performanca në muzg nga muzikantë të ndryshëm vendas dhe koncerte nga muzikantë Kosovarë të cilët lansuan albumet e përgatitura gjatë pandemisë.

Sës-Mës Tingujt në lëvizje Ditari i dëgjimit Playlista kolektive Muzgu Zanor Albumet pandemike